Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Διαλεξε σκανδαλο να σου πω ποιος εισαι

…ανάστατο το μπλογκο-χωριό σχολιάζει την επικαιρότητα, δηλ. ένα DVD που μάλλον είναι η αρχή ενός σίκουελ με σεξ, διαφθορά και σκάνδαλα - το όνειρο κάθε κινηματογραφικού παραγωγού - δύο πρώην κολλητούς που μοιράζονταν την ίδια εφημερίδα εκτός από την ίδια μπανιέρα αλλά τώρα πια φοράνε κουκούλα και δείχνουν ο ένας τον άλλον, μια προφυλακισμένη συμβασιούχο του Δημοσίου που τα πήρε στο κρανίο - όπως και τόσοι άλλοι συμβασιούχοι που παρελαύνουν κατά καιρούς στους δέκτες μας – και άρχισε να εκθέτει κόσμο και κοσμάκη με πρώτο και καλύτερο τον εαυτό της, ένα δραματικό πρωταγωνιστή-αυτόχειρα, ο οποίος άθελά του έγινε παράδειγμα προς μίμηση για κάθε λαμόγιο… κάτι εκατομμύρια ευρώ που από κάποια τσέπη περισσεύουν αλλά κανείς δεν ξέρει από ποια, προκαλώντας αποπληξία στους (υπερ)χρεωμένους πολίτες.. και.. και.. και..

…τελικά, ένας λαός εκτός από τους πολιτικούς που του αξίζουν, μάλλον, έχει και την επικαιρότητα που του αξίζει... διάλεξε σκάνδαλο να σου πω ποιος είσαι… ακόμα και τα ροζ ή άλλου χρωματισμού σκάνδαλα έχουν τις κατηγορίες τους… δύο αστέρων, τριών αστέρων, κτλ. δεν θα βάλω τώρα το Ζαχόπουλο ίσα με τον Σαρκοζί… ούτε την προφυλακισμένη με την Κάρλα Μπρούνι… και οι λόγοι… αχ αυτοί οι λόγοι κάνουν τη διαφορά.. ένα πολιτικό ροζ σκάνδαλο που σέβεται τον εαυτό του δεν έχει πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες από κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη... δηλ. διορισμούς, μονιμοποιήσεις, αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων, ρουσφέτια κάθε είδους και λοιπά μίζερα συμφέροντα… έχει μόνο πάθος ή λάθος, στη θέα του οποίου η εξουσία χάνει λίγο το χρώμα της… ας αφήσουμε το Σαρκοζί κι ας πιάσουμε τον Ανδρέα με τη Δήμητρα… ροζ σκάνδαλο κι αυτό αλλά πολλών αστέρων, αν θέλετε τη γνώμη μου… έστω κι αν επρόκειτο για γεροντο-έρωτα, ή ο Ανδρέας ξεμωράθηκε ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... επέβαλλε την επιλογή του με το γνωστό σε όλους πολιτικό κόστος, αλλά ούτε βγήκε σε DVD με το σώβρακο, ούτε αυτόχειρ έγινε… αντίθετα με το θάρρος ή το θράσος του – όπως το βλέπει κανείς - έκανε πολλούς να σκεφτούν την αυτοκτονία :)

…αυτά τα ολίγα και ελπίζω σύντομα ο Θεός να μας αξιώσει να ζήσουμε ένα πιο γκλάμουρους σκάνδαλο :P

16 σχόλια:

koulpa είπε...

χαχα.. δε θυμάμαι αν άφεισα άλλο σχόλιο.. ου γαρ έρχεται μόνον..
Του Ανδρέα το ποιόν ήταν γνωστό.. και ήταν ο ένας λόγος που ψυφίστικε.. ο άλλος ήταν τα ψέματα που έν γνώση του έλεγε.. για να ευχαριστήσει αυτούς που ήθελαν να τον πιστέψουν.. δεν αποτελούσε σκάνδαλο.. ήταν λογική συνέχεια.. όσο για το Σαρκοζίξ.. θληβερό γιά τους γάλλους το ότι τον ψύφισαν για τις ιδέες του.. κι ακόμα πιό θληβερό ότι δεν τους ενοχλούν οι ιδέες του αλλά η "ιδιωτική" του ζωή..:):)
Ακόμα εκεχειρία;:):)
Καληνύχτα καλό μου:):)

kakaskimos είπε...

Του Σαρκοζί γιατί είναι σκάνδαλο?
Κανενός η προσωπική ζωή δεν μπορεί να είναι σκάνδαλο. Οταν δεν επηρεάζει τη δουλειά την οποία τον έχουμε/νε βάλει να κάνει.
Επηρεάζεται αρνητικά ο Σαρκοζί απο το ειδύλιο με την Μπρούνι? Μάλλον επηρεάζεται θετικά.

Οι Γάλλοι είναι ανίκανοι να έχουν ένα σκάνδαλο της προκοπής. Τους σκίσαμε για άλλη μια φορά.
Κυκλοφορεί ένα e-mail με κάμποσους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες. Η ποιότητα της επικαιρότητάς μας, είναι άλλος ένας λόγος.

σορολόπ είπε...

koulpie μου... χαχαχα.. μα τι λέτε πάνω στο άνθος της ηλικίας σας!?

..ο Ανδρέας ήταν χαρισματικός ηγέτης από την άποψη ότι είχε τρομερή επιρροή πάνω στον κόσμο.. έκανε τα πλήθη να τον λατρεύουν.. νομίζω ήταν ο πιο γοητευτικός πρωθυπουργός που είχαμε στη σύγχρονη Ελλάδα...

..και η εκεχειρία είναι θέμα ημερών να λήξει... απλά ξεκουράζομαι.. χαχαχ

...την καλησπέρα μου!

σορολόπ είπε...

kakaskime.. δεν είναι για μένα σκάνδαλο, αλλά για τους Γάλλους.. και αν ακούσεις πόσο έπεσε η δημοτικότητά του στη Γαλλία από τότε που γυρνάει σαν bon viveur δεξιά και αριστερά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα καταλάβεις ότι μόνο θετικά δεν τον επηρέασε το ειδύλλιο με την Μπρούνι.. ως πολιτικό μιλάω πάντα, έτσι; γιατί ως άντρας μάλλον είναι στα καλύτερά του... χαχαχα

...έχω αρκετούς λόγους να είμαι περήφανη ως Ελληνίδα, αλλά σίγουρα η επικαιρότητα δεν είναι ένας από αυτούς... ίσως πρέπει να μου κάνεις forward το e-mail.. να ξεστραβωθώ... χαχχαα

koulpa είπε...

xaxa..σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας προ πενιντακινταετίας "τεσσαρακοντούτης γέρον επαρασύρθει και εφωνεύθει απο συρμό των ηλεκτρικών σιδιροδρόμων"..:):)
Ο Ανδρέας, αν και το ψήφισα μιά φορά, ποτέ δε με γοήτευσε.. ως προσωπικότητα μου φαινόταν πονηρός.. και ως ηγέτης μας εισήγαγε στην κατάσταση της τεχνικής εφορίας και δανικής ευημερίας από τη μία και μιά πρωτόγνωρη ελευθερία από την άλλη .. αλλά ήταν και το αντιπαλο δέος στη δεξιά και ως τέτοιο τον ψήφισα.. αναγνωρίζω ότι ο λαός γοητεύτικέ.. όπως από τους αρχαίους θεούς με όλα τα ανθρώπινα μειωνεκτήματά τους..:):)
Καλή ξεκούραση.. και σύντομα επί των επάλξεων:):)

itelli είπε...

Ξεκίνησα ν'αφήνω σχόλιο, αλλά βγήκε μεγάλο κ είπα να το κάνω ποστ

:)

Είδωλο είπε...

αναμενομεν την χουντα λοιπον.
αμην

σορολόπ είπε...

..koulpa μου, ηθικό δίδαγμα: να αποφεύγετε τον ηλεκτρικό... προτιμάτε τα τρόλλεϋ.. χαχαχα

..δεν διαφωνώ επί της ουσίας για τον Ανδρέα - εξάλλου σας δικαιώνουν και τα γεγονότα - απλά ως προσωπικότητα είχε "κάτι" που έλειπε από ότι γνώριζε ο κόσμος μέχρι τότε..

σορολόπ είπε...

itelli.. ευτυχώς που γράψατε αυτό το ποστ για να λυθεί και το "μυστήριο" της προέλευσής σας.. ωε γνωστόν για τους Αθηναίους, όποιος δεν είναι από την Αθήνα είναι αγνώστου προέλευσης.. χαχαχα.. δεν πάει το μυαλό μας αλλού!

σορολόπ είπε...

x-oyranoy.. χαχαχα.. καλό!

itelli είπε...

Όχι απο'κει που πιστεύετε πάντως, αλλά είστε σε καλό δρόμο ;)

σορολόπ είπε...

itelli.. χαχαχχα.. τι θα κερδίσω όταν - αν - το βρω?! :P

itelli είπε...

Ε δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να το βρείτε ;) Αλλά αν κ όταν, τότε κερδίζετε ένα κομμάτι ρεβανί με παγωτό.

σορολόπ είπε...

itelli..προφανώς μου διαφεύγει το προφανές..

..κρίμα το ραβανί :)

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

φίλε μου τούτα τα παιδιά
δουλεύουνε σκληρά
και τα λεφτά μαζεύουνε
να νοιώθουνε χαρά

ευρώ ευρώ τα μάζευαν
μες τη αναμπουμπούλα
μέχρι που παραγέμισε
η μαύρη η σακούλα

τότε σεμνά και ταπεινά
στη τράπεζα τα πάνε
για νά ΄χουν στα γεράματα
το κάτι να περνάνε

όλοι εμεί καχύποπτοι
λιγάκι απορούμε
γι να μην πω πολύ κακοί
που τους κατηγορούμε

σορολόπ είπε...

χαχαχα.. πολύ καλό φίλε μου!

..να και ένα καλό της επικαιρότητας... μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης!