Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ζητειται ονειρο θερινο

…με τη μορφή παραθαλάσσιου σπιτιού στο εξωτικό Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Καλός Γυαλός και τριγύρω... με έφαγαν οι δρόμοι το τριήμερο που μας πέρασε και να πεις ότι έκανα και δουλειά.. τζίφος! …το τι άσχετα σπίτια είδα, δεν περιγράφεται… και επειδή έχω να ασχοληθώ με ενοικίαση σπιτιού πάνω από δεκαετία, είχα ξεχάσει το περίφημο ελληνικό εμπορικό δαιμόνιο ή μάλλον ήλπιζα ότι αυτή η γενιά έχει εκλείψει πια... αλλά μπαααααα... ο Ελληνάρας που βρίσκει μια ωραία τοποθεσία, της πετάει μια μπουρούχα μες στη μέση - κατά προτίμηση σε άσχετη θέση, δηλ. όπου τον βολεύει - και θέλει να σου νοικιάσει τη μπουρούχα μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα λόγω τοποθεσίας έτσι; μην φανταστείτε ότι μπήκε στον κόπο να την σουλουπώσει στοιχειωδώς… αυτό λοιπόν το ανθρωποειδές ζει και βασιλεύει ακόμα ανάμεσά μας!!

…τι είδαν τα ματάκια μου!? τι μωσαϊκά της κακιάς ώρας, τι πλαστικούρες σε μορφή τάπητα καρέ-καρέ?! κάτι λαδομπογιές στους τοίχους που ούτε σε δημόσιο νοσοκομείο δεν τις συναντάς πια... κάτι κουζίνες ελεϊνές, ούτε καν επιπλωμένα! δηλ. μιλάμε για παραθεριστικά σπίτια που ως επί το πλείστον ενοικιάζονται επιπλωμένα – οκ, δεν περιμένω επίπλωση από το Σιλβεστρίδη, δόξα τω Θεώ υπάρχει πια ΙΚΕΑ, NEOSET και ο έμπορος της γειτονιάς ακόμα με το τεφτεράκι του που δουλεύει μια χαρά - μιλάμε για πόρκα μιζέρια έτσι?! και φτάνουμε στο δια ταύτα... το ενοίκιο!? ίσα με δυάρι στην Τσακάλωφ!!! μα σου λέει.. δεσποινίς έχετε τη θάλασσα πιάτο… και τέλος! δεν έχετε τίποτα άλλο… μιλάμε η θάλασσα είναι το πιο ακριβό αγαθό σε αυτή τη χώρα επειδή σπανίζει φυσικά :PP

…άι σιχτίρ καννίβαλοι!

…αλλά ξέρεις τι τους χρειάζεται… να μείνουν ανοίκιαστοι να ψωμολυσσάξουν… μην πετάτε βρε τα ωραία σας λεφτουδάκια… μάθετε να απαιτείτε ποιότητα σε προϊόντα και υπηρεσίες… να μάθουν να μας προσέχουν επιτέλους… πελάτες είμαστε, όχι λαθρομετανάστες σε απόγνωση!

…πάει τέλειωσε.. δεν ξαναχάνω τον ύπνο μου, το χρόνο μου και την ησυχία μου σε blind dates με ιδιοκτήτες σπιτιών… πλέον θα ζητάω φωτογραφία! και εάν εγκριθεί «ο γαμπρός» θα ξεβολεύομαι να πάω να τον δω…

2 σχόλια:

Είδωλο είπε...

απο καπου πρεπει να βγουν τα χρεωστουμενα

οι νεοπλουτοι πρεπει να τα πληρωσουν, κι η θαλασσα πωλειτα ακριβα αγαπητη.

σορολόπ είπε...

x-oyranoy

..ας τα πάρουμε με τη σειρά..

πρώτον, δεν χρωστάω σε κανέναν

δεύτερον, δεν είμαι ούτε νέα ούτε πλούσια

και

τρίτον, πιστεύω θα συμφωνήσουμε στη βασική αρχή ότι η θάλασσα, τα βουνά και η φύση γενικότερα δεν ανήκει σε κανέναν.. μπορεί να την εκμεταλλεύεσαι αλλά να μην φτάνεις στα όρια της αισχροκέρδειας..