Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Rolling Stones: Ας τους βγαλει καποιος απο την πριζα

…διάβαζα στο ένθετο ΕΤ Weekly ότι οι Rolling Stones επανακυκλοφορούν 14 δίσκους – τους καλύτερους - και ξαναχτίζουν την εικόνα τους για να «…ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της εφηβείας εκείνων που τώρα ανοίγουν τα φτερά τους στη ζωή, αλλά και εκείνων που ξέχασαν τα χρόνια της προσωπικής τους επανάστασης…» και πώς να μην τα ξεχάσουν – λέω εγώ τώρα - όταν τίποτα πια δεν τα θυμίζει!? μην κοιτάς που οι Rolling Stones αρνούνται να υπακούσουν στους νόμους της φύσης… οι περισσότεροι συνομίληκοί τους έχουν χοληστερίνη, ζάχαρο, ουρία και άλλα πανέμορφα και μόνο η λέξη επανάσταση μπορεί να τους ανεβάζει πλέον την πίεση…

...οι Rolling Stones μπορεί να διατηρούν τις αντοχές και την ενέργεια τους με ότι μέσα διαθέτουν – στα οποία μπορεί να περιλαμβάνεται και η συμφωνία με το διάβολο, δεν θα μου έκανε εντύπωση - αλλά η εικόνα τους – προσωπικά – μου προκαλεί κατάθλιψη… ειδικά αυτός ο Κηθ Ρίτσαρντ είναι σαν να σηκώθηκε μόλις από τον τάφο… όπως κατάθλιψη μου προκαλεί γενικά η προσκόλληση στο παρελθόν και η θέα μερικών γηραιών κυρίων σε ρόλο επαναστάτη χωρίς αιτία... θα προτιμούσα χίλιες φορές να ζούσα με την ανάμνησή τους, τις φθαρμένες αφίσες τους από το νεανικό μου δωμάτιο και τα βινύλια του αδερφού μου που θα ζωντανεύανε στο πικάπ όποτε μας έπιανε νοσταλγία… θα ήθελα να παραμείνουν ζωντανοί θρύλοι… να τους θυμόμαστε με την ακτινοβολία που εξέπεμπαν στο απώγειο της καριέρας τους και όχι σαν κουφάρια συνδεδεμένα με ενισχυτές…

…παρόλο που ο Μικ Τζάγκερ δηλώνει ότι «Μόνο οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με την ηλικία μας. Αφού μας το ζητάνε ακόμα, βγαίνουμε στη σκηνή και παίζουμε» διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για αυτή τη στάση τους… μα τι είναι λοιπόν; τόση ματαιοδοξία πια?! γιατί προσωπικά δεν πιστεύω ότι το κάνουν για τα χρήματα... εκτός εάν η οικονομική κρίση χτύπησε και τους Rolling Stones... μην τρελλαθούμε τώρα... η Bigger Bang περιοδεία τους το 2006 απέφερε κέρδη 437.000.000 δολαρίων (από τις συναυλίες με την υψηλότερη συνολική είσπραξη στην ιστορία)... όταν τους βλέπεις καταλαβαίνεις ότι θα κατέβουν από την σκηνή μόνο με φορείο πια.. ίσως δεν μπορούν / δεν θέλουν / δεν ξέρουν να ζήσουν αλλιώς… εάν ήσουν μέλος αυτής της μυθικής μπάντας ποια άλλη ταυτότητα θα μπορούσες να έχεις?! ποιος θα μπορούσες να είσαι εκτός σκηνής!? ….πολύ πιθανόν να μην υπήρχε για σένα ζωή μετά σκηνής… λυπηρόν αλλά μάλλον αναπόφευκτο να λυγίσουν κάτω από το ίδιο τους το βάρος… να τους καταπιεί ο μύθος τους...

…δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Τζον Λένον όταν δήλωσε κατά την αποχώρησή του από τους Beatles «Το χειρότερο δεν είναι η διάλυση των Beatles, αλλά ότι οι Rolling Stones είναι ακόμα μαζί!". Που να’ ξερε ότι εν έτει 2009 θα ήταν τόσο επίκαιρος!?

19 σχόλια:

issallos είπε...

Σορολοπ μου.....!!!
ΣΩΣΤΗΗΗΗΗ !!!! Δεν ακουσα ποτε μετα μανιας Rolling Stones αλλα οι τυποι ειναι μυθος !!!! Το θεμα το εθεσες καλα.....!!! Η ζωη τους ηταν η σκηνη !!! Κριμα που δεν το καταλαβαινουν....Αλλα ετσι ειναιτα business contracts....μεχρι τελους θα παιζουν !!!!
Να ευχηθω Χρονια Πολλα εστω καθηστερημενα; Χαχχχααα!!! Ελπιζω να περασες καλα !!!! Ελα απο το μπλογκ μου το ελαφρυνα και αλλαξα πολλα...για να δω τωρα ποσο θα αργει να φορτωσει!!!!
Καλη εβδομαδα !!!!!

aaduck είπε...

Ναι, καλά, εγώ βέβαια δεν ξέρω και πολύ κόσμο, αλλά από αυτούς που ξέρω ούτε ένας δεν θα τους ζήταγε να είναι μαζί και να τραγουδάνε ακόμα. Γιατί δεν πάνε να αράξουν στην Αρούμπα;

Υποπτεύομαι δε ότι θα περάσουν και από εδώ καμιά βολτίτσα και αυτό με εκνευρίζει ακόμη περισσότερο, όπως όλα τα μεγάλα συγκροτήματα που έρχονται στην Ελλάδα με το Π.

Αρκετά πια.

Γεια σας, Σορολόπ, ωραία τα λέτε!

Λουκρητία είπε...

A πουλακι μου, το εχουμε διπορτο;;;

Είδωλο είπε...

Περναμε καιρους κρισης
Μεροδουλι Μεροφαι.

suncitizen είπε...

προσωπικά χαίρομαι με τους ανθρωπους που δεν το βάζουν κάτω. Δεν είναι θέμα ματαιοδοξίας, πιστεύω, αλλά μεράκι και ζωντάνια...

kakaskimos είπε...

Καιρός να βάλει ο Μπαμπινιώτης στο λήμμα Ελ Σιντ μια φωτογραφία των Rolling Stones

σορολόπ είπε...

Παιδιά συγνώμην για την καθυστέρηση εμφάνισης των σχολίων αλλά δεν περίμενα τέτοιο traffic! :))

σορολόπ είπε...

issaleeeee...

..πέρασα, πέρασα :) και είδα μεγαλεία :)) με γειες και καλοτάξιδο! ..θα τα πούμε και από κει..

...εμένα πάλι μου αρέσουν πολύ.. δηλ. όταν ο κόσμος ήταν χωρισμένος στα δύο.. Rolling Stones και Beatles.. θα ήμουνα με τους πρώτους χωρίς αμφιβολία... ακριβώς γι' αυτό δεν μου αρέσει αυτό που κάνουν σήμερα.. να ξεπουλάνε το μύθος τους..

σορολόπ είπε...

Καλώς το παπί :)

..έχω ακριβώς την ίδια απορία.. γιατί δεν πάνε να αράξουν οπουδήποτε αντί να ανεβαίνουν στην σκηνή με το ίδιο look & feel του '60?! εάν νιώθουν τόσο δημιουργικοί στα 60 τους ας γράψουν κάτι καινούργιο..

Γεια σας και σας, aaduck! :))

σορολόπ είπε...

Λουκρητία!

...μόνο δίπορτο?!?!

..πεντάθυρο σεντάν ;)

σορολόπ είπε...

x-oyranoy

..εάν περνάνε κρίση και οι Rolling Stones.. τότε τι να πω!?

...μάλλον θα θέλουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.... αλλά κάποιος πρέπει να τους πει ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες :PP

σορολόπ είπε...

suncitizen καλώς ήρθες :)

..κι εγώ μαζί σου!

..είπαμε πουλάνε καλά... αλλά όχι και επανακυκλοφορίες και το ίδιο στυλ εδώ και 50 χρόνια!! η μουσική είναι διαχρονική, τα είδωλα όμως έχουν ημερομηνία λήξης..

..πριν κάποια χρόνια είχα πάει στη συναυλία του Sting στο Terra Vibe.. λοιπόν ο άνθρωπος φόραγε το τζινάκι του, ένα μαύρο σακάκι και κρατούσε μια κιθάρα με την οποία μας κράτησε όρθιους 2 ώρες... αυτός μάλιστα.. δεν βγήκε με το look των Police να κάνει head banging!!

σορολόπ είπε...

kakaskimos

...που τα' μαθες εσύ αυτά?!

(τα ισπανικά........)

..πάλι στα εξωτερικά γύρναγες?!

kakaskimos είπε...

Oh yes ...

σορολόπ είπε...

kakaskimos

@!$#@%$#%^$^%&^$*&%(%*)

:P

If...ιγένεια είπε...

Καλημερα και καλο μηνα! Ξεχασε να πεθανει που λεμε.. χαχ..

DaisyCrazy είπε...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με τον john lennon. είναι φρίκη να βλέπεις χούφταλα (γιατί είναι χούφταλα πως να το κάνουμε άλλωστε) να το παίζουν πιτσιρικαρια και δε συμμαζεύεται.

δεν ειναι οτι δεν εχουν να προσφερουν στην κοινωνια τα ηλικιωμενα ατομα αλλα αυτο δεν ειναι προσφορα ειναι βεβηλωση. ας εβρισκαν αλλους τροπους να αισθανονται χρησιμοι σε αυτη τη ζωη. οχι ετσι γμτ!

ελεος! θα προτιμούσα να τους ειχα ανακαλυψει κατοπιν εορτης (οπως τοσα αλλα μυθικα συγκροτηματα) και να τους αγαπησω. παρα να βλεπω τους πουροροκερ να κουνιουνται στη σκηνη. δεν μπορω να καταλαβω τους νεους που πανε στις συναυλιες τους..

ασε που μπορει αυτοι να ειναι ο λογος που το ροκ πλεον εχει ξεφτισει τοσο και δεν ειναι πια στις δοξες του. αν η νεα γενια ακουει τη μουσικη που ακουγαν οχι οι πατεραδες της αλλα οι παπουδες της τι νεα γενια θα ειναι; τι επανασταση θα κανει; απελπισια!

κι ειχα ακουσει σε ενα ντοκυμαντερ οτι ο ιδιος ο Mick Jagger είχε πει στα 20 τόσα του, ότι αν λέω το I can't get no satisfaction στα 40 μου θα αυτοκτονησω. άραγε τωρα που το λεει στα 3α -άντα του πως νιωθει;

σορολόπ είπε...

if..ιγένεια

Καλό μήνα να'χουμε... κι ελπίζω δροσερό.. αλλιώς την κάτσαμε :)

σορολόπ είπε...

Καλώς ήρθες Dorothea :)

...κρατώ την τελευταία δήλωση του Mick Jagger - την οποία αγνοούσα - ως το απόλυτο επιχείρημα για να στηρίξω την άποψή μου!