Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Τι εστι αληθεια;

…με ρώτησε ο μικρός μου φίλος ο Alexis… και δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια κρίσιμη ηλικία όσον αφορά τη διαμόρφωση απόψεων για τη ζωή… θα προσπαθήσω να του πω μόνο την αλήθεια... τη δική μου φυσικά.. :)

...η μόνη αλήθεια που παραδέχομαι πια ως απαραίτητη είναι αυτή απέναντι στον εαυτό σου… είναι ο μόνος που δεν πρέπει να παραμυθιάζεις… αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλους τους άλλους σερβίρουμε αβασάνιστα δράκους και νεράιδες... αλλά αν δεν είσαι εκ πεποιθήσεως ψεύτης ή μαλάκας… τα ψέμματα που λες θεωρώ ότι είναι μόνο κατά συνθήκη… ή για να προστατέψεις τους άλλους.. ή για να αποφύγεις δυσάρεστες για όλους καταστάσεις… αυτές οι κατηγορίες ψεύδους κατ’ εμέ δεν είναι εγκληματικές… οπότε μην πιστεύετε και το αρχαίο κινέζικο ρητό που λέει ότι «η αλήθεια είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία»… :P

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ορθή βρίσκω την αλήθεια σου... Όπως είπες, άμα κοροϊδεύουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό, τότε πάει, το χάσαμε το παιχνίδι...
Σ' ευχαριστώ σορολόπ μου που έπαιξες!

ΥΓ. Έχουν στην Κίνα μπακλαβά;! :-Ρ

Φιλάκιααα!!!!!

Είδωλο είπε...

Ειναι τετοια η ζωη που και ο καθρεφτης ακομα ποτε δεν θα σου πει την αληθεια, αλλωστε τι ειναι αληθεια, υπαρχει η ειναι κατι αληθινο επειδη εχουμε την πιστη στο να το θεωρησουμε δεδομενο?

σορολόπ είπε...

Alexis..

..είναι σαν τις διαφημίσεις που λένε.. δεν είμαστε περήφανοι για τους μυστικούς μας πράκτορες - ή για το μπακλαβά μας συμπληρώνω - αλλά για τα κλιματιστικά μας!

σορολόπ είπε...

x-oyranoy

..υπάρχει η δική σου αλήθεια, ή τουλάχιστον αυτή θεωρώ εγώ σημαντική... και αυτή θα σου πει επίσης εάν πρέπει να πιστέψεις στις αλήθειες των άλλων..