Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

[Η αλήθεια είναι ότι όταν άκουσα την είδηση για το «συμβόλαιο συμβίωσης» την βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα και ήθελα να γράψω κάτι γι’ αυτό… εν τω μεταξύ όμως, περνώντας από το blog The Pan Within ενημερώθηκα για την παρακάτω διαμαρτυρία και θεώρησα πιο χρήσιμο να συμμετάσχω σε αυτή αναρτώντας το σχετικό κείμενο]

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Αρκετοί απ' αυτούς τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο. Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα "συμβόλαιο συμβίωσης" ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό "συμβόλαιο" μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩN

Όποιος συμφωνεί, το αναρτά ή το προωθεί.

8 σχόλια:

gay super hero είπε...

Η συμβολή σου είναι πολύτιμη! Σε ευχαριστούμε για την ανάρτηση και καλό σου απόγευμα!

σορολόπ είπε...

Παρακαλώ.. χαίρομαι που βοήθησα :)

Καλό απόγευμα και σε σένα!

kakaskimos είπε...

Αν ισχύει αυτό που λέει το κείμενο, δηλαδή ότι ο αποκλεισμός των γκέι, λεσβιών και τρανσέξουαλ απο το συμβόλαιο συμβίωσης είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο με ευρωπαϊκές συνθήκες, τι χρειάζεται η ανάρτηση αυτού του κειμένου?

Φυσικά το συμβόλαιο συμβίωσης, αλλά και ο γάμος, θα πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους. Αντε και τους παπάδες.

ΑΛΛΑ μπορούμε να βοηθήσουμε/θούμε περισσότερο με την καθημερινή μας πρακτική. Ολοι. Και οι ετεροφυλοφιλοι και ομοφυλοφιλοι και οι αμφισεξουαλικοί. Με τη συμπεριφορά μας απέναντι στο οποιοδήποτε διαφορετικό. Με το να μην κρύβουμε τις (σεξουαλικές) προτιμήσεις μας. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους αν σταματήσουν να παντρεύονται και να δυστυχούν. Είτε κάνουν ευτυχισμένες οικογένειες είτε όχι.

Υ.Γ. Τελικά δεν μας ενημέρωσες ποια παράσταση είδες :p

σορολόπ είπε...

Νομοθέτης δεν είμαι, αλλά φαντάζομαι ότι ίσως δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε άλλες περιπτώσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς...

..άντε και τους παπάδες, ε; χαχα

Υ.Γ. υπομονή :)

koulpa είπε...

..βλέποντας την κατάσταση στις ΗΠΑ που ακολουθούμε κατά πόδα.. απελπίζομαι λίγο.. :):)
Τι κάνετε καλό μου σορολόπ;:):)
Την καλησπέρα μου:):)

Pan είπε...

Καλησπέρα.

Ζητώ συγνώμη για την
καθυστερημένη επίσκεψη.

Κοίτα να δεις που αυτό
το κείμενο τελικά θα
αφορά όλους μας.

σορολόπ είπε...

..νυστάζω koulpie :))

την καλησπέρα μου!

Pan, καλησπέρα κι από μένα :)
Δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης... αποφάσισα να μην παίρνω απουσίες εδώ.. χαχαχ

koulpa είπε...

xaxa.. κι εγώ.. και παρακοιμήθηκα κιόλας.. ΄με την κιτρινίλα του καιρού το πρώι άργησα να καταλάω ότι ξημέρωσε..:):)
Την καλησπέρα μου:):)